Opvang: Ter Aar

Sheba

Sheba

Sheba is dametje van bijna 4 jaar (geb. februari 2016). Sheba is een zogenaamde special care cavia.
Is ze ziek dan? Nee dat niet, ze heeft gedragsproblemen.

Toen ze bij de opvang gebracht was met haar maatje, viel het al snel op dat haar maatje, een ander vrouwtje, heel bang voor haar was.
We hebben haar maatje toen uitgeplaatst bij een andere cavia waarmee het veel beter klikte. Je zag haar opbloeien.
Sheba hebben we toen gekoppeld met diverse gecastreerde beren. Alle beren had ze binnen een half uur een hoek gedreven en kwamen daar niet meer uit.
Ze is toen verhuisd van opvang Haarlem naar opvang Ter Aar. Daar heeft in een groep gewoond. In het begin was de hele groep van slag maar na een tijdje stabiliseerde dat.
Dat is een tijdje goed gegaan maar onlangs is ze zich toch weer gaan misdragen. Regelmatig gaf ze de oudere, wat zwakkere dametjes een intimiderende knal. Dit kon zo niet doorgaan.
Opvang Ter Aar en Haarlem hebben nagedacht hoe het nu verder moet met haar.  Wat zou de ideale situatie zijn.
Sheba is lief voor mensen en slaapt heerlijk op je schoot dus in die zin is ze wel herplaatsbaar. Maar niet samen met een andere cavia.
Hoewel we dit NOOIT doen, gaan we toch op zoek naar een baasje die haar alleen gaat houden en haar veel aandacht geeft en die al cavia’s heeft.
Haar hok moet dan pal naast de andere cavia’s staan, maar ze moet er niet bij kunnen. Ivm de relatie van die andere cavia’s kunnen dat geen beren zijn die samenwonen, alleen vrouwtjes of combi gecastreerde beer met vrouwtje(s).
Nogmaals we zijn er absoluut op tegen om cavia’s alleen te plaatsen! Maar voor Sheba met haar probleemgedrag zit er niets anders op dan dichtbij andere cavia’s.

Wie wilt haar een plekje geven naast zijn/haar eigen cavia’s en wilt haar vertroetelen? Ondanks alles heeft ze dit wel verdiend, ze heeft zichzelf toch ook niet gemaakt.

 

 

Knabbel en Babbel

Knabbel en Babbel

KNABBEL EN BABBEL ZIJN NAAR EEN NIEUWE BAAS!

 

Knabbel en Babbel zijn 2 broers van 3 jaar. Ze zoeken samen en nieuw baasje. Zoals op de foto te zien is, hebben ze een ruw vachtje.

Knabbel en Babbel zijn flinke knapen en daarom adviseren we voor hun een hok van 1.20 x 0,5 meter.

Rosa en Pip

Rosa en Pip

ROSA EN PIP ZIJN UITGEPLAATST!

Rosa en Pip zijn twee zusjes van drie jaar. Het zijn tamme dametjes die samen naar een goed thuis willen.

Rose is rood bruine dame en pip is een zgn driekleur dus wit, rood, zwart gevlekt.