Opvang: Haarlem

Special Care Cavia – Sam

Special Care Cavia – Sam

Goed nieuws! Sam is naar een nieuwe baas met caviaervaring die zijn tanden in de gaten houdt! En natuurlijk een vriend voor hem heeft.

Sam is een grote, sterke  vent.  Het is ook nog een jonge vent geboren rondom februari 2019.
Hoe komt het dat het dan toch een special care cavia is?
Helaas heeft hij zwakke tanden. Dat houdt in dat zijn tanden regelmatig geheel of gedeeltelijk afbreken.
Dat kan komen door Vitamine C gebrek of een andere afwijking.  Hij woont nu al een paar maanden in de opvang en de situatie is stabiel.
Omdat hij ook een baasje en vooral een maatje verdiend, zoeken we voor hem een baasje en plaatsen we hem als Special Care Cavia uit.

Waar moet het nieuwe baasje rekening mee houden?
Het baasje moet controleren of hij zijn eten kan knippen. Zo niet, dan moet het baasje hem gesneden groenten geven.
Regelmatig moeten zijn tanden gecontroleerd worden of deze nog normaal groeien. Door het afbreken van bv. een boventand, zou de onderliggende ondertand te lang kunnen worden. In dat geval moet dit door de dierenarts weer op maat GESLEPEN(  geslepen in hoofdletters want tanden knippen is NIET GOED en zelfs gevaarlijk voor de cavia) worden. De laatste tijd is dit veel minder vaak het geval. Dus het baasje moet een dierenarts hebben die dit begrijpt.
Sam is getraind in het eten van vitamine C tabletjes dus daarmee kan vitamine C gebrek vanaf het moment dat hij in de opvang is gekomen, uitgesloten worden. Mogelijk dat als hij langere tijd Vitamine C krijgt, zijn tanden op den duur niet meer afbreken. Maar dit is niet zeker en daarom beloof ik het niet.

In zijn hok is Sam nog wat schuw maar op schoot is het een schat! Sam is niet geschikt voor drukke kinderen.

Wie wil voor deze vriendelijke grote reus zorgen en heeft een maatje (andere beer) voor hem?

Wil je meer info, stuur dan even een berichtje.

BloteRik

BloteRik

BloteRik is uitgeplaatst!

BloteRik is een beertje van 2 jaar. Zoals zijn naam al doet vermoeden, het is een Blootje. In de fokkerswereld een Skinny genoemd.
BloteRik is een lief en aanhankelijk ventje en is op zoek naar een baasje die een lief caviamaatje voor hem heeft. Van een dominant beertje wordt hij bang.

Het verzorgen van Blootjes vraagt wel meer van een caviabaasje. Heb je er geen ervaring mee dan informeren we daar graag over.