Opvang: Haarlem

Igor

Igor

Igor is naar een nieuwe baas!

Igor is een tam beertje van 4 jaar. Omdat zijn maatje is overleden is hij naar de stichting gebracht omdat zijn baasje wilde stoppen met cavia’s.
Omdat hij altijd bij een beer heeft gewoond zoeken we een baasje die een vriend voor hem heeft.

 

Roosje

Roosje

Roosje is een vrouwtje van 2 jaar. Ze is naar de stichting gebracht omdat haar 2 hokgenootjes haar pestte en daardoor wilde ze steeds het hok uit vluchten.
Roosje is erg schuw en daarom alleen geschikt voor een ervaren cavia baasje. We werken veel met Roosje en het gaat al beter maar ze kan opeens van iets schrikken dus daar moet je altijd op bedacht zijn.
Roosje hebben we geprobeerd te koppelen aan een ander vrouwtje. Ze was daar te dominant tegen. Roosje heeft maatje nodig die op een lieve manier dominant over haar kan zijn zoals een gecastreerd beertje. Dat vindt ze wel leuk.

update 31dec2022: Roosje heeft intussen gedate met 2 gecastreerde beren. Dat is helaas niet goed gegaan. Uit onzekerheid of angst gaat ze vol in de aanval en daar schrokken de beren van. Gek genoeg wonen in de opvang 2 gecastreerde beren die wel samen met haar kunnen wonen. Maar die beren zijn vaste bewoners van de opvang en het is niet bedoeling dat Roosje een vaste bewoner wordt. Dus we blijven op zoek naar een baasje die een gecastreerde beer heeft die met haar overweg kan en cavia-ervaring heeft die het koppelen wat langer kan monitoren. Als er in de opvang een gecastreerde beer beschikbaar komt gaan we kijken of we haar hier kunnen koppelen.

Teun en Karel

Teun en Karel

voorlopig niet herplaatsbaar – Karel is ziek.

Teun en Karel zijn 2 skinny beren. Karel is de zwarte en Teun de lichte. Ze zijn geboren in juni 2020.
De verzorging van skinny vraagt wat aandacht, de kenners van dit ras weten er van. Mocht je interesse hebben en er nog geen ervaring mee hebben, dan informeren je graag hierover.
Teun en Karel zijn niet tam, oppakken vinden ze heel spannend, eenmaal op schoot moet je rustig met ze doen.
Ze zijn dus niet geschikt voor kleine kinderen. Twijfel je of je een geschikt baasje voor dit stel kan zijn, neem dan contact op voor meer informatie.