Hoe het werkt

Opvangadressen

De opvangadressen die aangesloten zijn bij deze website hebben geen vaste openingstijden. Ze kunnen alleen bezocht worden voor het halen of brengen van cavia’s na telefonische afspraak. Dat kan ’s avonds, in het weekend en soms ook doordeweeks overdag. Het telefoonnummer van de opvang kan met een e-mail aangevraagd worden. Er is bewust voor gekozen om geen adres en telefoonnummer op de website te zetten. LET OP: Opvang Ter Aar is NIET bereikbaar met het openbaar vervoer!

Afstand en herplaatsing

Wil je afstand doen van een cavia of wil je cavia’s een nieuw thuis bieden, stuur ons dan een bericht via contact. Voor afstand en herplaatsing van cavia’s wordt een afstand- cq. herplaatsingscontract getekend.

Alle herplaatsbare cavia’s van de aangesloten opvangen staan op de website. De website is actueel maar biedt natuurlijk geen absolute garantie, berichten kunnen elkaar kruizen.

Met herplaatste cavia’s mag niet gefokt worden!

Cavia’s zijn groepsdieren en daarom plaatsen wij cavia’s minimaal per 2 uit, tenzij de nieuwe baas al een andere cavia heeft waar de cavia bij kan wonen.

Kosten

Afstand doen van cavia’s is gratis maar een donatie als tegemoetkoming in de kosten is zeer welkom. Ook het hok die dan toch niet meer gebruikt wordt en er nog netjes uitziet, is welkom voor het opvangen van cavia’s.

Voor herplaatsing geldt het tarief van Stichting Cavia, dat is 13 euro voor een beertje, 15 euro voor een zeugje. Voor een gecastreerd beertje vragen wij een hoge vergoeding  als tegemoetkoming in de kosten voor de castratie.  Dit verschilt per situatie maar over het algemeen vragen 40 a 50 euro.
Nieuwe baasjes ontvangen voor dit geld ook 2x de digitale caviakrant van Stichting Cavia. Wilt u meer bijdragen dan is dat natuurlijk van harte welkom. Met dat geld kunnen wij het voer, zaagsel, hooi en de dierenarts betalen voor de zieke dieren en castraties.

Let op! Onze opvangen hebben GEEN pinautomaat! Neem daarom contact geld mee naar de opvang!

Wil je ons steunen maar wil je geen cavia’s ga dan naar www.stichtingcavia.com voor de mogelijkheden.