Cavia's

Rocko

Rocko

Opvang Ter Aar
Rocko is een gecastreerde beer van twee en een half jaar. Hij heeft een iets verlegen karakter.
Rocko  zoekt een nieuw thuis bij 1 of meerdere zeugjes.
Corrie en Mona

Corrie en Mona

Opvang Ter Aar
Corrie en Mona zijn twee dames van 4 jaar.
Corrie is de beige dame links op de foto. Ze is echt te leuk, ze fluit heel hard om eten en komt haar eten ook aanpakken, maar ze heeft een trauma uit haar verleden en wil soms naar je vinger happen. Dat is niet cavia eigen dus er moet iets gebeurd zijn waarom ze dat doet. Hier in de opvang hebben we een vast ritme en nu ze het ritme kent en weet wat er gaat gebeuren en doet ze het heel goed.
Mona  is de mooie agouti dame rechts op de foto, ze is te lief en vindt alles goed. Ze komt zeker eventjes kijken en als je haar bovenop haar hoofd aait blijft ze zeker even staan en dat vindt ze duidelijk lekker. Mona heeft een lichte cherry-eye. Caviakenner weten wel wat het is. Het is een onschuldig vetbultje bij het onderste ooglid waardoor het soms een beetje open staat. Hoewel het onschuldig, willen we het wel even zeggen. Op de foto kan je het niet zien, zit net aan de andere kant.
Deze dames zoeken samen een nieuw thuis en vanwege Corrie graag een thuis met ervaring met cavia’s.
Koekie

Koekie

Opvang Haarlem

Koekie is een beertje van 3 jaar. Hij heeft altijd samengewoond met een andere beer maar die is overleden.
Omdat het baasje wilde stoppen met cavia’s is Koekie naar de opvang gebracht zodat wij een baasje voor hem kunnen zoeken die een vriend voor hem heeft.

Koekie is een tamme cavia die het heerlijk vindt om bij je op schoot te slapen.
Zoals op de foto te zien is, is Koekie een Skinny cavia. Een Skinny cavia heeft op een aantal punten  wel extra verzorging nodig. Een daarvan is dat hij altijd een warm, zacht slaaphuisje moet hebben zodat hij zich warm kan houden. Dat huisje moet wel regelmatig in de was want hij komt niet zijn bed uit als hij naar de wc moet.