Cavia's

Sheba

Sheba

Opvang

Sheba is dametje van bijna 4 jaar (geb. februari 2016). Sheba is een zogenaamde special care cavia.
Is ze ziek dan? Nee dat niet, ze heeft gedragsproblemen.

Toen ze bij de opvang gebracht was met haar maatje, viel het al snel op dat haar maatje, een ander vrouwtje, heel bang voor haar was.
We hebben haar maatje toen uitgeplaatst bij een andere cavia waarmee het veel beter klikte. Je zag haar opbloeien.
Sheba hebben we toen gekoppeld met diverse gecastreerde beren. Alle beren had ze binnen een half uur een hoek gedreven en kwamen daar niet meer uit.
Ze is toen verhuisd van opvang Haarlem naar opvang Ter Aar. Daar heeft in een groep gewoond. In het begin was de hele groep van slag maar na een tijdje stabiliseerde dat.
Dat is een tijdje goed gegaan maar onlangs is ze zich toch weer gaan misdragen. Regelmatig gaf ze de oudere, wat zwakkere dametjes een intimiderende knal. Dit kon zo niet doorgaan.
Opvang Ter Aar en Haarlem hebben nagedacht hoe het nu verder moet met haar.  Wat zou de ideale situatie zijn.
Sheba is lief voor mensen en slaapt heerlijk op je schoot dus in die zin is ze wel herplaatsbaar. Maar niet samen met een andere cavia.
Hoewel we dit NOOIT doen, gaan we toch op zoek naar een baasje die haar alleen gaat houden en haar veel aandacht geeft en die al cavia’s heeft.
Haar hok moet dan pal naast de andere cavia’s staan, maar ze moet er niet bij kunnen. Ivm de relatie van die andere cavia’s kunnen dat geen beren zijn die samenwonen, alleen vrouwtjes of combi gecastreerde beer met vrouwtje(s).
Nogmaals we zijn er absoluut op tegen om cavia’s alleen te plaatsen! Maar voor Sheba met haar probleemgedrag zit er niets anders op dan dichtbij andere cavia’s.

Wie wilt haar een plekje geven naast zijn/haar eigen cavia’s en wilt haar vertroetelen? Ondanks alles heeft ze dit wel verdiend, ze heeft zichzelf toch ook niet gemaakt.

 

 

Knabbel en Babbel

Knabbel en Babbel

Opvang

KNABBEL EN BABBEL ZIJN NAAR EEN NIEUWE BAAS!

 

Knabbel en Babbel zijn 2 broers van 3 jaar. Ze zoeken samen en nieuw baasje. Zoals op de foto te zien is, hebben ze een ruw vachtje.

Knabbel en Babbel zijn flinke knapen en daarom adviseren we voor hun een hok van 1.20 x 0,5 meter.

Sun en Moon

Sun en Moon

Opvang Haarlem

SUN EN MOON ZIJN NAAR EEN NIEUWE BAAS!

Sun en Moon zijn 2 grote zussen. Ze zijn 1 jaar en een paar maanden jong. Ze zijn naar de stichting gebracht omdat er te weinig aandacht voor was.

Het zijn grote dames en daarom zou het fijn zijn als het nieuwe baasje een wat groter hok (bv 120 x 50 cm) voor ze heeft.

Ze zijn samen op zoek naar een nieuw baasje.

Rosa en Pip

Rosa en Pip

Opvang Ter Aar

ROSA EN PIP ZIJN UITGEPLAATST!

Rosa en Pip zijn twee zusjes van drie jaar. Het zijn tamme dametjes die samen naar een goed thuis willen.

Rose is rood bruine dame en pip is een zgn driekleur dus wit, rood, zwart gevlekt.

 

Bonny en Coco

Bonny en Coco

Opvang Ter Aar

BONNY EN COCO ZIJN NAAR EEN NIEUWE BAAS!

Bonny en Coco zijn 2 gladhaar dames. Bonny is 3 jaar en Coco is 2 jaar.  Ze hebben altijd met nog 2 dames gewoond maar die zijn al naar een nieuwe baasje.

Nu zoeken we voor dit koppel nog een baasje. Ze willen samen geplaatst worden.

 

Balou en Bob

Balou en Bob

Opvang Ter Aar

BALOU EN BOB ZIJN NAAR EEN NIEUWE BAAS!

Balou en Bob zijn twee super leuke beren. Bob is de lichtste van kleur, de ander is Boloe. Balou is geboren in december 2016. Bob is geboren in januari 2018. Ze doen het heel goed samen dus ze zoeken samen een nieuw thuis.

Balou en Bob zijn grote beren dus hun nieuwe baasje moet minimaal een verblijf van 1,20 m voor ze hebben.

Daisy en Charlie

Daisy en Charlie

Opvang Ter Aar

Daisy en Charlie zijn naar een nieuwe baas!

Daisy en Charlie zijn twee leuke dames, links zit Daisy ,  een borstel cavia van twee jaar. Naast haar zit haar zus, zij heeft een soort rex vacht.

Samen zoeken deze rustige dames een nieuw thuis waar ze veel aandacht krijgen.

Carmie

Carmie

Opvang Haarlem

CARMIE HEEFT HAAR PLEK GEVONDEN! ZE MAG IN DE GROEP BLIJVEN WONEN WAAR ZE OP PROEF WAS!

Carmie is een vrouwtje van ongeveer 2 jaar. Ze is erg verlegen maar op schoot niet schuw.  Ze is geprobeerd te koppelen maar dat is niet gelukt. Ze weet zich geen houding te geven en dan is haar eerste reactie dominant gedrag. We zoeken voor een baasje die een groepje dames heeft met veel ruimte waar ze bij mag wonen.  Dat zou voor haar een goede oplossing zijn.