Opnieuw vondelingetjes in opvang Ter Aar

Het is weer raak met de vondelingetjes bij opvang Ter Aar.  Een paar weken terug en nu weer. Tussen het fietspad en de paralelweg langs de A12 tussen Woerden en Nieuwerbrug, zijn  cavia’s gevonden. Een fietser had ze zien lopen en heeft de dierenambulance van Woerden gebeld, de  locatie vlakbij het johannieterplein  in Nieuwerbrug. De vrijwilligers zijn gaan kijken en ze konden eerder 2 cavia’s vangen en nu weer eentje.  Van de cavia’s die eerder gevangen is, is Freek er eentje van. Hij is al snel hersteld nadat hij een tijdje is bijgekomen op onze locatie Ter Aar. Lekker eten en een warm bed doet wonderen. De andere cavia’s zijn nog aan het herstellen. Het blijft triest hoor, er zijn diverse opvanglocaties waar je je dier naar toe kan brengen. Dumpen hoeft echt niet.
Het moeilijke aan zo’n dumpplek is, als je ze niet meer ziet wanneer besluit je om weg te rijden en te denken dat je ze allemaal hebt. In dit geval weten we dat ze nog niet allemaal gevangen zijn want de fietser heeft er 2 gezien en er is nog maar 1 gevangen. De plek wordt nu regelmatig bezocht door vrijwilligers. Freek is nu al op zoek naar een nieuwe baas. We hopen dat de anderen ook snel opgeknapt zijn en naar een echt baasje kunnen en natuurlijk blijven we hopen dat de andere cavia ook gevangen en gered kan worden.